Live

Vaccinul anti-Covid al companiei Moderna a fost aprobat

Data publicării:
Vaccinul anti-Covid al companiei Moderna. Foto: Profimedia Images

La o săptămână de la autorizarea vaccinului Pfizer - BioNTech, Agenţia pentru medicamente a Statelor Unite a dat undă verde și vaccinului creat de compania Moderna împotriva COVID-19. "Felicitări, vaccinul Moderna este acum disponibil!", a scripreşedintele Donald Trump pe pagina sa de Facebook.

Vaccinul tinerei firme americane din domeniul biotehnologiei se alătură astfel celui creat de Pfizer / BioNTech în imensa campanie de vaccinare care a început luni în Statele Unite.

Dacă remediul Pfizer - BioNTech a stabilit deja un record, nici Moderna nu se lasă mai prejos: vaccinul său a fost aprobat la 19 zile de la depunerea cererii oficiale, comparativ cu 22 de zile, cât a durat în cazul Pfizer

"Cu două vaccinuri disponibile acum pentru prevenirea COVID-19, FDA a făcut un nou pas crucial în lupta împotriva acestei pandemii", a declarat şeful agenţiei, dr. Stephen Hahn.

Distribuţia dozelor urmează să "înceapă imediat", a precizat Moderna într-o declaraţie făcută după anunţul obţinerii autorizaţiei. 

Executivul american a pre-cumpărat 200 de milioane de doze.

Vaccinul este eficient în proporţie de 94,1% și poate fi păstrat la -20°C față de -70°C, cum este cazul vaccinul celor de la Pfizer.

 

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Peste 100 de tornade au devastat centrul Statelor Unite în ultimele trei zile. Cinci morți și zeci de răniți

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Partenerii noștri