Live

Biden a trimis-o pe Victoria Nuland în Niger să discute cu puciștii: „Nu aş spune că oferta a fost luată în calcul”

Data actualizării: Data publicării:
Victoria Nuland. Foto: Profimedia Images

Numărul doi interimar al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, a anunţat că s-a întâlnit cu autorii loviturii de stat din Niger, în vederea unor negocieri „dificile”, care nu au ajuns însă la o soluție, relatează AFP, citată de News.ro.

„Aceste discuţii au fost extrem de deschise, dar uneori dificile”, a spus Nuland, potrivit căreia militarii care au preluat puterea la Niamey sunt conştienţi de „riscurile” unei alianţe cu Rusia.

Numărul doi interimar al diplomaţiei americane a anunţat că s-a întâlnit cu generalul de brigadă Moussa Salaou Barmou, noul şef al Statului Major, şi cu alţi conducători, dar că nu a putut să dicute nici cu şeful militarilor pucişti, Abdourahamane Tiani, şi nici cu preşedintele îndepărtat de la putere, Mohamed Bazoum.

Nuland a precizat că a propus „nemeroase opţiuni” care să pună capăt loviturii de stat din Niger şi „bunele oficii” ale Statelor Unite, „dacă există o dorinţă a responsabililor de a reveni la ordinea constituţională”.

„Nu aş spune că această oferă a fost luată în calcul în vreun fel”, a declarat ea.

„Sper ca ei să ţină o uşă deschisă diplomaţiei. Noi le-am făcut această propunere. Vom vedea”, a adăugat ea.

Reprezentanta americană a precizat că generalul Barmou era la curent cu cooperarea între Niger şi Statele Unite, din cauza angajamentului său, în trecut, în Forţele Speciale.

„Persoanele care au luat această decizie (de a da lovitura de stat) înţeleg foarte bine riscurile la adresa suveranităţii lor ale unei invitări a Wagner”, a subliniat Victoria Nuland, referindu-se la gruparea paramilitară rusă Wagner, prezentă în Maliul vecin.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia se infiltrează tot mai profund în Africa, în stil neocolonial. „Consilieri” ai Kremlinului și arme rusești au ajuns în Niger

Ruşii câştigă teren în Africa. Trupele Moscovei au intrat într-o bază aeriană din Niger unde erau staţionaţi soldaţi americani

SUA au acceptat să își retragă cei 1.000 de soldați din Niger. Locul americanilor va fi luat de trupe ruse 

Rusia a trimis arme și instructori militari în Niger, după ce junta a întrerupt legăturile cu Occidentul

Partenerii noștri