Live

Ambasadorul rus în Polonia, întâmpinat cu steaguri ucrainene la cimitirul soldaților sovietici din Varșovia

Data actualizării: Data publicării:
Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev. Foto: Profimedia Images

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost întâmpinat de protestatari cu steaguri ale Ucrainei, marţi, când a vrut să depună o coroană de flori la cimitirul soldaţilor sovietici din Varşovia. Diplomatul a fost nevoit să renunţe şi să plece de la eveniment. Anul trecut, același ambasador a fost stropit cu vopsea.

„Polonezi şi ucraineni agresivi i-au blocat calea diplomatului, strigând insulte. După incident, Andreev a fost nevoit să părăsească cimitirul însoţit de poliţie”, scrie agenţia rusă RIA, care notează şi că Memorialul soldaţilor sovietici a fost vandalizat. Potrivit presei poloneze, au fost plasate în fața intrării în mausoleu staguri și cruci ucrainene cu numele victimelor războiului din Ucraina.

Foto: Profimedia Images

Potrivit Radio Europa Liberă, câteva sute de oameni îl aşteptau pe ambasador la cimitirul din Varşovia, unde se află memorialul. Oamenii l-au înconjurat de ambasador şi pe cei care-l însoţeau şi nu le-au permis să meargă la memorial. De asemenea, a fost amplasată o instalaţie care denunţa invazia rusă în Ucraina şi care amintea de crimele de război comise de armata rusă în această ţară.

Şi anul trecut, ambasadorul rus a fost stropit cu vopsea roşie pe 9 mai - tot pentru a protesta faţă de invazia rusă în Ucraina.

Mai mult de un milion de cetăţeni ucraineni au venit în Polonia după începerea războiului, fugind de lupte. Autorităţile ţării au adoptat o poziţie dură faţă de acţiunile Moscovei. Atât autorităţile poloneze, cât şi numeroşi activişti civici susţin că reprezentanţii ruşi folosesc Ziua Victoriei ca o scuză pentru a justifica actuala agresiune rusă.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un rus care și-a vopsit părul în mai multe culori a fost amendat pentru „discreditarea armatei”

Medvedev îl amenință pe Zelenski: „Ar trebui lichidat după capitularea Kievului. E o țintă militară legitimă pentru noi”

Rușii anunță că au cucerit un sat din Luhansk și susțin că au ocupat poziții mai bune în regiune

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin. „Acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”

Partenerii noștri