Live

Viktor Orban: UE nu va impune sancţiuni asupra gazului sau petrolului din Rusia

Data publicării:
Premierul ungar, Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană nu va impune sancţiuni asupra gazului sau petrolului din Rusia, susţine premierul ungar Viktor Orban într-un video postat vineri pe pagina sa pe Facebook, în contextul unui summit al liderilor din UE în Franţa, potrivit Reuters.

„Cea mai importantă chestiune pentru noi a fost rezolvată într-un mod favorabil: nu vor exista sancţiuni care să se aplice gazului sau petrolului. Prin urmare, aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură în următoarea perioadă”, a transmis Orban.

Şefii de stat şi de guvern din UE s-au reunit joi şi vineri la Versailles, într-un summit informal despre răspunsul UE la războiul din Ucraina, sprijinul acordat Kievului şi teme economice, între care reducerea dependenţei energetice de Rusia.

Ungaria se opune sancțiunilor Uniunii Europene din sectorul energetic împotriva Rusiei, deoarece industria maghiară ar intra într-un blocaj fără petrol și gaze rusești, a declarat miercuri prim-ministrul ungar Viktor Orban, la o videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Partenerii noștri