Live

WSJ: Xi Jinping se pregătește pentru o vizită la Moscova

Data publicării:
Xi Jinping, liderul Chinei și Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele chinez Xi Jinping se pregătește pentru o vizită la Moscova în următoarele luni, potrivit Wall Street Journal.

WSJ, care citează persoane familiarizate cu acest plan, transmite că președintele chinez ar urma să participe la un summit cu Vladimir Putin.

Întâlnirea este parte a unei încercări de a aduce diferitele părți la discuții pentru pace iar China își va reitera apelul pentru a nu fi folosite armele nucleare, mai arată relatarea citată de Sky News.

Șeful diplomației chineze Wang Yi este momentan în Moscova, marcând prima vizită în Rusia făcută de un oficial chinez în acel rol de la începutul invaziei.

Beijingul și-a anunțat imparțialitatea în timpul conflictului, însă nu a condamnat invazia și a continuat să-și extindă legăturile comerciale și să efectueze exerciții militare comune cu Rusia.

Administrația Biden a avertizat recent în privința îngrijorărilor că Beijingul ia în considerare sporirea parteneriatului său cu Rusia prin furnizarea „suportului letal”.

Secretarul de Stat Antony Blinken a spus că SUA „urmărește acest lucru îndeaproape”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Milionara acuzată de furt: a fugit cu mobila, după ce a ”uitat” să achite chiria 6 luni! A creat un prejudiciu uriaș: ”Odios”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Atac masiv al rușilor, explozii în Kiev și Crimeea. Apărarea aeriană ucraineană spune că a distrus toate dronele lansate

Partenerii noștri