Live

Guvernul vrea să înfiinţeze un Oficiu de Ştiinţă şi Tehnologie pe teritoriul SUA, în Silicon Valley

Data publicării:
Oficiul din Silicon Valley va ţine legătura cu inovatorii din întreaga lume. Foto: gov.ro

Guvernul va aproba, printr-un memorandum, posibilitatea înfiinţării unui Oficiu de Ştiinţă şi Tehnologie pe teritoriul SUA, în Silicon Valley şi va crea şi un Comitet Român pentru Inteligenţă Artificială, pentru care există deja prevăzute 52 de milioane de euro, a anunţat prenierul Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern.

"Este clar că nu ţintim altceva decât constituirea unui nucleu de inovare care să poată să funcţioneze pe teritoriul Statelor Unite, în Silicon Valley. Sigur, nu este vorba doar de coordonarea şi cooperarea cu Statele Unite, cu acest hub al inovării din Silicon Valley, ci este vorba şi de cooperarea cu celelalte structuri similare din întreaga lume. Ca atare, în interiorul parteneriatului strategic cu SUA venim cu o nouă componentă, pentru că deja avem o serie întreagă de legături, doar că ele nu au fost formalizate şi nu au fost până în momentul de faţă coordonate şi gestionate aşa cum se cuvine de la nivelul unei instituţii guvernamentale", a declarat Nicolae Ciucă.

Iniţiativa aparţine Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care a propus încă un memorandum, pentru înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă Artificială.

"Avem deja 52 de milioane de euro asigurate pentru crearea hub-ului pentru inteligență artificială. Ca atare, trebuie să facem în așa fel încât să folosim inteligența cercetătorilor noștri și a celor care sunt preocupați și își desfășoară activitatea în domeniul cercetării și inovării, atât în țară, cât și peste hotare, să poată să se angreneze în acest hub la nivel național", a mai spus premierul.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden înființează un comitet privind utilizarea sigură a inteligenței artificiale. Cine va consilia guvernul SUA

Arenele BNR, folosite exclusiv de angajații instituției: „Pentru noi nu e o bază de tenis, ci sediul secundar de maximă securitate”

Mona Lisa cântă rap, folosind noul motor de inteligență artificială creat de Microsoft

Guvernul va putea emite ordonanțe în vacanța parlamentară. Proiectul a fost adoptat

Partenerii noștri