Live

În loc să le păzească, le golea de bani. Agent de pază acuzat că a furat 330.000 de lei din bancomatele băncii pentru care lucra

Data publicării:
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că ar fi furat 330.000 de lei direct din bancomate. Bărbatul lucra ca agent de pază în bancă și, pentru a avea acces la banii din ATM-uri, folosea cheile potrivite, spun procurorii. Acum este cercetat pentru furt calificat în formă continuată, scrie Ziua de Constanța.

Inculpatul, spune instanța, ar fi profitat de poziția de agent însoțire şi gardare persoane fizice şi valori în cadrul unei firme de pază și a apelat la un plan infracțional bine pus la cale. A profitat de informațiile la care avea acces, dar și de faptul că prezența sa în sala dispeceratului nu trezea suspiciuni, așa că a putut fura în voie, chiar sub ochii colegilor.

Potrivit magistraților, bărbatul înlocuia cheile originale ale ATM-urilor cu unele false, pentru a masca lipsa acestora pentru diferite perioade de timp, reușind să sustragă astfel importante sume de bani din aparate.

În total 330.000 de lei, spun procurorii, care au dispus confiscarea banilor, dar și condamnarea bărbatului la 3 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată.

"Pericolul social ridicat este relevat și de faptul că a premeditat comiterea infracțiunii, luându-şi toate măsurile pentru a asigura succesul infracţional, astfel cum s-a analizat deja în prima parte a hotărârii, cauzând persoanelor vătămate prejudicii foarte ridicate", se arată în motivarea instanței.

Pentru că bărbatul nu este recidivist și nu s-a sustras de la urmărirea penală,  instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După 80 de ani, asistenta care a salvat vieți în Al Doilea Război Mondial alături de medicul Gafencu s-a întors la spital

Calvarul unei fete de 13 ani din Constanța. A fost violată ani la rând de propria mamă

Un preot a refuzat să spovedească o femeie pentru că nu stătea pe strada alocată lui. Arhiepiscopia Tomisului face cercetări

Armata a mai descoperit o dronă suspectă în apropiere de baza militară Mihail Kogălniceanu

Partenerii noștri