Live

Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută după atacul de la Zaporojie

Data publicării:
Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută după atacul de la Zaporojie. FOTO: Twitter

Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile de vineri dimineața arată niveluri normale de radiații, după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, a anunțat vineri ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse.

Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a scris vineri dimineața pe Facebook Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Conform acestuia, Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă vor fi oferite informații în timp real cu privire la nivelul de radiații.

Ucraina a anunţat că forţele ruse au atacat centrala în zorii zilei de vineri, provocând un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

Ulterior, echipele de intervenţie ucrainene au anunţat că reuşit să stingă incendiul la ora locală 06:20.

Forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile locale.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Zelenski: „Radiațiile nu au granițe. Centrala Zaporojie trebuie să fie eliberată”

Greta Thunberg e chemată iar la judecată pentru „nesupunere civilă”. Va fi al treilea proces al activistei în Suedia

Guvernul a aprobat proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi mediu în valoare totală de 260 milioane lei

„Rusiei nu-i pasă”: Suedia avertizează că navele Moscovei vor provoca o catastrofă de mediu în Marea Baltică 

Partenerii noștri