Live

Foto „Chipul uman de pe Marte”. NASA a publicat o fotografie spectaculoasă de pe Planeta Roșie

Data actualizării: Data publicării:
NASA a publicat o imagine inedită de pe Marte. FOTO: NASA

NASA a publicat o imagine inedită de pe Marte, suprinsă de roverul Mars Perseverance. În fotografie se poate observa o rocă care seamănă cu un chip uman.

În imaginea publicată de NASA este surprins un peisaj marțian, însă un detaliu i-ar putea fascina pe oameni, o rocă care seamănă cu un chip uman.

„Un alt exemplu de pareidolie. Perseverance ne-a trimis această imagine capturată în Neretva Vallis”, au spus cei de la NASA.

Potrivit oamenilor de știință, este vorba despre pareidolie, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare greșită și constă în perceperea unor stimuli externi (imagini sau sunete) ca fiind semnificativi și interpretați precum obiecte familiare, cunoscute.

Cu alte cuvinte oamenii au tendința de a observa fețe când văd anumite peisaje sau chiar obiecte.

De-a lungul timpului, NASA a mai făcut publice astfel de imagini care s-au viralizat pe internet și au stârnit controverse în rândul pasionaților de astronomie.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA

Astronomii au găsit, în sfârşit, o planetă asemănătoare Pământului, care are și atmosferă. De ce nu poate fi locuită 55 Cancri

Cât de asemănătoare sunt Terra și Marte? Cercetătorii au făcut o descoperire inedită pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

Nava spațială creată de Boeing n-a fost lansată nici azi. Numărătoarea inversă a fost oprită cu două ore înainte de decolare

Partenerii noștri