Live

Cum arată Stargazer, avionul comercial hipersonic care va zbura de la New York la Tokyo într-o oră

Data publicării:
Stargazer va putea transporta până la 12 pasageri și va zbura de 9 ori mai repede decât viteza sunetului. Captură video: Venus Aerospace

Compania Venus Aerospace dezvoltă un avion hipersonic care poate transporta în jur de 12 pasageri și zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, scrie revista Robb Report.

Stargazer, care măsoară 45 de metri lungime și 30 de metri lățime, va circula doar între două orașe din lume, zburând cu 11.000 de kilometri la oră la mai bine de 50.000 de metri altitudine.

Termenul „hipersonic” se referă la o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului. În comparație, ultimul comercial avion supersonic, Concorde, zbura cu Mach 2, adică în jur de 2.470 de kilometri la oră, iar cel mai rapid avion construit vreodată, SR-71 „Blackbird” de la Lockheed Martin, zboară cu Mach 3,2: cu aproape 4.000 de kilometri la oră.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Venus Aerospace (@venusaero)

Cofondatorul și directorul tehnic al companiei Venus plănuiește să transforme proiectul Stargazer din domeniul științifico-fantastic în realitate. Pentru aceasta, avionul va fi dotat cu un motor rotativ-detonator care se învârte cu 20.000 de rotații pe secundă.

„Rotativ-detonator înseamnă că combustia supersonică are loc în continuu în interiorul motorului și videoclipul nostru arată valul detonării mișcându-se prin interiorul motorului cu viteze supersonice”, a transmis compania după cel mai recent test al prototipului încheiat cu succes.

Venus Aerospace a lucrat la conceptul avionului hipersonic din 2020 și a strâns 33 de milioane de dolari ca să îl construiască. Firma va începe acum să testeze o dronă hipersonică de 6 metri care cei de la Venus speră să atingă Mach 5.

Conceptul de avioane „business” hipersonice este dezvoltat și de alte companii, precum Sierra Space, care construiește Dream Chaser, și Hermeus, care lucrează la Quarterhorse. Compania de Transport Spațial a Chinei dezvoltă un avion cu 12 pasageri care ar putea să zboare de la New York la Beijing într-o oră.

Virgin Galactic plănuiește să folosească avioanele supersonice pentru a transporta pasageri între destinații foarte îndepărtate, avionul Unity 2 al companiei doborând recordul deținut de Concorde după ce a atins o viteză de Mach 2,47 în 2018.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Constructorii de mașini spun că normele Euro 7 vor majora preţurile automobilelor noi în medie cu 2.000 de euro

Airbus le cere liderilor europeni să nu blocheze importurile de titaniu din Rusia

VIDEO. Compartimentul motor al mașinii unui american, transformat în „cămară” de o veveriță

La ce să fiți atenți când cumpărați o mașină second-hand. Detaliile care ar trebui să creeze suspiciuni

Partenerii noștri