Live

Nu le dați copiilor jucării vechi!

Data publicării:

Părinţii ar trebui să nu le dea copiilor jucării vechi, primite de la rude sau luate de la magazine second-hand. Un studiu recent arată că unele dintre ele conţin substanţe periculoase.

 

Cadmiu, bariu, brom, plumb, seleniu. Sunt substanţe periculoase pentru copii chiar şi la niveluri scăzute, iar ele se găsesc din abundenţă în trenuleţele, maşinuţele şi puzzle-urile cu care se jucau mai demult părinţii lor. Dacă vor înghiţi chiar şi numai bucăţi de plastic din aceste jucării, cei mici vor avea probleme serioase de sănătate. Pentru că, odată ajunse în stomac, se dezintegrează şi eliberează elementele chimice periculoase.

Este concluzia unui studiu făcut de oamenii de ştiinţă ai universităţii britanice Plymouth, care au analizat 200 de jucării vechi. Ei spun că, la vremea la care au fost fabricate aceste jucării, nu existau reguli atât de stricte. Dar odată cu noile directive internaţionale, producătorii au fost obligaţi să elimine elementele periculoase din jucării. Studiul a fost realizat de aceeaşi echipă care ne avertiza acum câteva luni că nu este bine să bem din pahare vopsite pentru că şi acestea conţin cantităţi mari de substanţe periculoase.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese: „Mă mir că nu au pus lese la intrare”

Experți din Franța: Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, cei sub 13 ani fără acces la internet

Mamele minore care au minim 16 ani pot primi alocația pentru copil și pot decide pentru ele în relația cu statul - proiect adoptat

Zeci de mii de copii care au părinții la muncă în străinătate vor petrece Paștele fără ei

Partenerii noștri