Live

Apple ieftineşte telefoanele

Data publicării:
FOTO: Guliver/ Getty Images

Într-o mişcare rară, gigantul Apple reduce preţurile iPhone-urilor în mai multe ţări. Este a doua oară în ultimii 12 ani când Apple apelează la astfel de strategii. Veniturile generate de vânzările de iPhone-uri au scăzut cu nu mai puţin de 15 procente, sub 52 de miliarde de dolari.

Cea mai mare vină a scăderii o are piața din China, acolo unde veniturile au fost de puţin peste 13 miliarde de dolari, în scăderea cu aproape o treime.

Șeful companiei, Tim Cook, a remarcat că puterea dolarului american în concordanță cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite țări.

De aceea, Apple a anunţat că va analiza acest fenomen și va reduce prețurile punctual pentru unele țări, mai ales pentru China şi Turcia unde moneda naţională a scăzut foarte mult în comparaţie cu dolarul american.

Aşadar, Apple ia în calcul pentru aceste pieţe să îngheţe preţurile noilor iPhone-uri la nivelul cursului de schimb din urmă cu un an, în speranţa de a-şi creşte vânzările de iPhone în aceste zone. Avantajul companiei este că toate celelate produse produse şi servicii au crescut cu 19%, sărind de 10 miliarde de dolari.

În total, numărul dispozitivelor Apple active la nivel global a ajuns la 1,4 miliarde de unităţi, dintre care 900 de milioane sunt doar iPhone-uri.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China a obligat Apple să elimine WhatsApp și Threads din magazinul de aplicații 

Comisia Europeană deschide investigaţii împotriva Apple, Google şi Meta

Guvernul SUA dă în judecată Apple, companie acuzată de monopol și „sufocarea” inovării printre competitori

Comisia Europeană amendează Apple cu aproape 2 miliarde de dolari pentru încălcarea legislației

Partenerii noștri