Live

Alertă de fraudă pe WhatsApp. Metoda care le aduce infractorilor cibernetici câștiguri anuale de peste 700.000 dolari

Data publicării:
Alertă de fraudă pe WhatsApp. Foto: Profimedia

Mai mulți români au primit recent mesaje pe WhatsApp în care erau anunțați că urmează să primească o donație de 1,9 milioane de euro. Directoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția că este vorba despre o tentativă de fraudă.

"Desigur, totul este o tentativă destul de clară de a păcăli utilizatorul, o reintepretare oferită celebrei ţepe care datează de la începutul internetului - scrisoarea sosită de la un prinţ nigerian, care oferea un scenariu similar. Atunci, una dintre cele mai vechi #scam-uri de pe internet se propaga prin e-mail. Deşi are un grad de complexitate destul de redus, metoda încă este eficientă în unele cazuri şi atrage în plasă utilizatori creduli. În 2019, CNBC anunţa că o astfel de metodă încă genera câştiguri anuale de peste 700.000 de dolari!", precizează DNSC într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, aceste tentative de fraudă se bazează pe câştigarea încrederii potenţialei victime, căreia i se cere o sumă de bani în avans, pentru că ar urma să primească în schimb o adevărată avere. Ulterior, evident, banii promişi nu ajung la victimă.

"Evitaţi interacţiunea în cazul unor astfel de mesaje nesolicitate şi în sub nicio formă nu oferiţi celor care vă scriu bani ori date personale, date de autentificare sau date de card. Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro", recomandă DNSC.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un profesor de religie din Bihor a fost sancționat de direcțiune pentru postările făcute pe grupul de WhatsApp al clasei

China a obligat Apple să elimine WhatsApp și Threads din magazinul de aplicații 

WhatsApp a redus limita de folosire a aplicației la 13 ani: „Companiile de tehnologie pun profitul mai presus de protejarea copiilor”.

WhatsApp și Instagram au picat

Partenerii noștri