Live

FOTO. Imaginea virală cu o casă impresionantă din București, dar care nu există

Data actualizării: Data publicării:
Imaginea virală cu o casă impresionantă din București, dar care nu există. Foto: thierrylechanteur / Instagram

Inteligența artificială a reușit să cucerească, din nou, utilizatorii de Internet, dar și să îi păcălească. Imaginea unei clădiri cu o arhitectură impresionantă a fost repostată de zeci de mii de ori pe Twitter și prezentată ca fiind o casă de vis, din București, deși aceasta nu există.

În cele din urmă, adevărul a ieșit la iveală și a fost găsit inclusiv autorul imaginii realizate cu un program bazat pe inteligență artificială. Este vorba despre un fotograf care a postat pe Instagram o serie de imagini generate de computer cu clădiri în stilul Art Nouveau.

Nu se știe cum a ajuns una dintre acestea să fie „confundată” cu o clădire din Capitală, dar acest lucru readuce în discuție pericolele înlocuirii realității cu ajutorul inteligenței artificiale.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Thierry Lechanteur (@thierrylechanteur)

În contextul în care deja celebrul ChatGPT este folosit în mai multe domenii face temele studenților, se discută deja despre reglementarea domeniului. O primă reacție oficială a venit de la un comisar european, care a precizat că este nevoie de norme clare pentru noua tehnologie.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Miliardarul Warren Buffett, avertisment dur despre inteligența artificială: „Escrocheriile vor fi mai convingătoare ca niciodată”

SUA au testat un avion autonom, cu inteligență artificială. În unele scenarii, s-a descurcat mai bine decât avioanele cu piloți umani

„Pentru prima dată în istorie”, Ucraina va avea un purtător de cuvânt creat de AI. După chipul cui a fost creată Victoria Shi

Biden înființează un comitet privind utilizarea sigură a inteligenței artificiale. Cine va consilia guvernul SUA

Partenerii noștri