Live

Video Misterioasele pete de petrol, cu origine necunoscută, care au poluat peste 100 de plaje din Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Instituto Verdeluz

Poliţia braziliană a anunţat miercuri lansarea unei investigaţii pentru a stabili posibilitatea unei "infracţiuni împotriva mediului" în urma apariţiei a numeroase pete de petrol pe mai mult de o sută de plaje din nord-estul Braziliei, relatează AFP.

Poluarea, observată încă de la începutul lunii septembrie pe plaje din opt state braziliene, a provocat deja moartea a numeroase broaşte ţestoase marine.

"Primele elemente arată că petrolul care poluează toate aceste plaje ar avea aceeaşi origine, care încă nu a fost determinată", a declarat într-un comunicat Agenţia de mediu Ibama.

Imagini cu pete mari negre în mijlocul nisipului de pe plajele paradisice din nord-estul ţării circulă de câteva săptămâni în mass-media braziliană.

Agenţia de mediu din Sergipe, unul dintre statele afectate, a publicat fotografii în care se poate vedea un butoi roşu cu alb eşuat pe o plajă, deasupra unei pete mari, negre.

"Butoaie au fost găsite pe coasta din Sergipe. Aceste pete de petrol ar putea proveni de acolo", a declarat agenţia într-un comunicat.

Zona este o destinație turistică populară pentru localnici și străini, cu un număr mare de vizitatori spanioli și portughezi care frecventează stațiuni răspândite de-a lungul coastei.

Deși există o activitate extinsă de explorare a petrolului în largul Braziliei, autoritățile au exclus că aceasta este sursa deversării.

Compania petrolieră controlată de stat Petróleo Brasileiro SA a declarat că a efectuat analize de laborator a uleiului și a determinat, observând moleculele sale, că „compușii organici ai materialului găsit nu sunt compatibili cu acei produși și comercializați de companie”.

Următoarele zone de explorare a petrolului, cele mai apropiate, sunt Venezuela și Golful Mexic, dar nu au fost raportate probleme din aceste regiuni.

 Sursa: Agerpres

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Madonna a dat un concert gratuit pe cea mai cunoscută plajă din Brazilia. 1,6 milioane de oameni au venit să o vadă

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

Un baraj s-a rupt în Brazilia, deja afectată de inundații masive. 30 de morți după ce un val de doi metri a acoperit casele

Cinci morți în Brazilia, unde sunt furtuni și inundații. Apa a ajuns la acoperișuri, iar oamenii s-au trezit în mijlocul unui lac

Partenerii noștri