Live

Video&Foto Cum arată și cum „merge” peștele cu mâini. Un exemplar rar, observat pentru prima oară după mai bine de două decenii

Data actualizării: Data publicării:
Peștele cu mâini este o specie considerată în pericol de dispariție. Trăiește doar în apele din jurul Tasmaniei. Foto: Profimedia

Un pește roz cu mâini, exemplar aparținând unei specii foarte rare, care „merge” pe fundul apei, a fost observat pentru prima dată în ultimii 22 de ani pe coastele Tasmaniei, scrie BBC. Specia este considerată în pericol de dispariție.

Peștele roz cu mâini a fost observat ultima dată de un scafandru în 1999, în Tasmania. Specia a fost clasificată ca fiind în pericol de dispariție.

Însă cercetătorii australieni au anunțat că au văzut din nou un exemplar, pe o înregistrare subacvatică realizată anul acesta într-un parc marin.

Peștele a fost observat într-o zonă mai adâncă și mai depărtată de țărm decât înainte. Oamenii de știință credeau că acesta trăiește în ape mici, în golfuri, dar exemplarul a fost găsit la o adâncime de 150 de metri, lângă coastele sălbatice din sudul Tasmaniei.

După cum arată și numele, specia are niște „mâini” supradimensionate, cu ajutorul cărora „merge” pe fundul mării. De asemenea, el și înoată.

Peștele a fost surprins de o cameră video „plantată” de o echipă de cercetători australieni într-un parc marin protejat, de dimensiunile Elveției, pentru a observa fauna marină din zonă.

Când au recuperat camera și au urmărit înregistrarea, au avut surpriza să vadă și un pește roz cu mâini în cadru.

Peștele roz cu mâini este unul dintre cele 14 tipuri de pești cu mâini care trăiesc insulei Tasmania, din sudul Australiei. 

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După 100 de ani în care au fost considerate dispărute, balenele sei au reapărut în largul coastelor Patagoniei

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

“Bărbatul cu bâta”, care a intervenit eroic în timpul atacului de la mall-ul din Sydney, a primit cetăţenie australiană

Partenerii noștri