Live

Vulcanul Lewotolo din Indonezia a erupt. Aeroportul local, închis

Data publicării:
Vulanul Lewotolo a aruncat nori de fum și cenușă. Sursa foto: volcanodiscovery.com

Vulcanul Lewotolo din Indonezia a intrat duminică în erupţie, relatează AFP, preluată de Agerpres. Trombele de fum şi cenuşă expulzate au determinat închiderea aeroportului local, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Erupţia nu a provocat victime şi nici pagube materiale în arhipelagul situat în Asia de Sud-Est. Autorităţile au ridicat totuşi nivelul de alertă la 2, avertizând asupra unor posibile scurgeri de lavă.

Zona de interdicţie de 2 kilometri în jurul craterului a fostă extinsă la 4 kilometri, iar avioanele au fost avertizate să ocolească zona în urma ploii de cenuşă căzute deasupra aeroportului local, care şi-a sistat activitatea.

Indonezia are aproximativ 130 de vulcani activi, ca urmare a poziţiei sale geografice situată pe "inelul de foc al Pacificului", una dintre zonele cu cea mai mare activitate seismică a planetei.

La sfârşitul anului 2018, un vulcan aflat în strâmtoarea dintre insulele Java şi Sumatra a intrat în erupţie, provocând o alunecare de teren submarină, care a declanşat un tsunami care a ucis peste 400 de persoane.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată capitala de 35 de miliarde de dolari construită de la zero în junglă

15 morți în Indonezia, unde ploile au provocat inundații și alunecări de teren

Ultimele ore din viața lui Platon au fost dezvăluite după descoperirea unui manuscris antic în cenușa vulcanică a Vezuviului

Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Partenerii noștri