Live

Video&Foto Un oficial FIFA a murit după ce a fost atacat de fanii nigerieni nervoși că țara lor a pierdut barajul cu Ghana pentru Cupa Mondială

Data publicării:
După ce țara gazdă a fost eliminată din cursa pentru competiția din Qatar, o parte din fanii nigerienii au intrat pe teren și au produs distrugeri, făcând și o victimă: ofițerul medical FIFA Joseph Kabungo, din Zambia. Sursa foto: Profimedia Images

Zeci de mii de fani au fost prezenți în tribune la meciul Nigeria-Ghana, în manșa secundă a barajului de calificare la CM 2022. După ce țara gazdă a fost eliminată din cursa pentru competiția din Qatar, o parte din fanii nigerienii au intrat pe teren și au produs distrugeri, făcând și o victimă: ofițerul medical FIFA Joseph Kabungo, din Zambia.

După meci, Joseph Kabungo a fost lovit de suporterii nigerieni și lăsat în stare de inconștiență. Ceilalți doctori prezenți la meci au încercat să-i salveze viața, însă Kabungo nu a mai putut fi readus la viață, scrie Digisport.

”Astăzi plângem decesul ofițerului medical CAF/FIFA Dr. Joseph Kabungo, care se afla la datorie ca ofițer doping la meciul de marți dintre Nigeria și Ghana. Prezentăm sincerele noastre condoleanțe familiei Dr. Kabungo și familiei fotbalului. Moartea doctorului Kabungo reprezintă o pierdere uriașă. A fost un adevărat prieten și un om de încredere pentru multe generații de jucători și pentru familiile lor”, a declarat Andrew Kamanga, președintele Federației din Zambia, potrivit mwebantu.com.

 

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CM 2022. Gest de protest al jucătorilor germani împotriva organizatorilor din Qatar, la fotografia oficială

Partenerii noștri