Live

VIDEO. Incident cu „substanțe toxice” în portul din Barcelona. Un feribot s-a ciocnit de o macara uriașă, cauzând un incendiu

Data publicării:

Din cauza vremii, un feribot s-a ciocnit de o uriașă macara din portul Barcelona. Macaraua s-a prăbușit, provocând un incendiu uriaș.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 31 octombrie. Momentul accidental a fost surprins de telefonul mobil al unui marinar bugar, Petar Petrov, transmite agenția Reuters, citată de Newsweek.

În filmare se poate observa cum valurile efectiv „târăsc” nava spre doc, făcând imposibilă redresarea feribotului operat de firma italiană Grandi Navi Veloci.

În momentul coliziunii, la bordul feribotului se aflau 420 de pasageri.

Reprezentanții firmei au confirmat pentru Associated Press că „vântul puternic a împiedicat andocarea în siguranță” a navei, adăugând că nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale.

Un oficial din Barcelona a declarat, sub condiția anonimatului, a declarat că „mai multe ambulanțe și mașini de pompieri” au ajuns la fața locului pentru a stinge incendiul. Focul ar fi pornit din cauza prăbușirii macaralei peste niște containere în care s-ar fi aflat „substanțe chimice periculoase”.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu pe un feribot în apropiere de Mallorca. Mai mulți români au fost salvați

Partenerii noștri