Sari la conținut

Vocile Banatului | Turistii straini ne dau note: Timisoara, oras de 7,50

Am vorbit la Vocile Banatului despre turism, despre turiştii străini care vizitează Timişoara – despre ce le oferim noi şi ce caută ei, pentru că cineva i-a şi întrebat, avem un studiu care măsoară gradul lor de satisfacţie.

Vizitatorii din strainătate cred că Timişoara este un oraş drăguţ şi sigur, cu o arhitectură frumoasă şi oameni amabili, o destinaţie în general ieftină, avem un plus pentru raportul calitate-preţ, dar ne transmit să facem curăţenie, să ne organizăm mai bine transportul, să pregătim personalul care lucrează în servicii, să asigurăm toalete publice şi… să deschidem infocentrele turistice.

Cei mai mulţi au vârste sub 35 de ani şi vin din ţări ca Germania, Serbia, Italia şi Marea Britanie. Vom vedea care sunt plusurile şi minusurile oraşului, din punctul lor de vedere. 980 de persoane au participat la studiul UVT.

Şi am discutat şi despre cum ar trebui să exploatăm această oportunitate de care beneficiază Timişoara prin câştigarea titlului de capitală culturală europeană.

Am stat de vorbă cu cei care s-au ocupat de acest studiu - Cătălina Ancuţa, decanul Facultăţii de Chimie, Biologie, Geografie a Universităţii de Vest, şi cu Marilen Pirtea, rectorul UVT.