Sari la conținut
News Alert

La Volan - Cel mai nou supercar din Olanda

23 septembrie 2014. Știm deja că olandezii fac mașini foarte scumpe și foarte frumoase, grație celor de la Spyker. Un producător chiar mai obscur, Vencer, tocmai ne-a dat mai multe detalii despre primul său model, la care lucrează de ani de zile. Sarthe, botezat după departamentul francez în care se află Le Mans și unde se aleargă cea mai celebră cursă de 24 de ore, a fost ieșit pentru prima dată în lume în 2012.

După nenumărate retușuri, olandezii au ajuns la versiunea care va intra în producție. Diferențele vizuale față de prototip nu sunt numeroase. Mai însemnate sunt cele tehnice. Vencer a renunțat la V8-ul inițial, în favoarea unui propulsor mult mai puternic, de 6,3 litri. Acesta dezvoltă 622 de cai putere și un cuplu de 838 de newtoni metru. Nu se cunosc cifre referitoare la accelerație sau viteză maximă, dar știm că mașina vine fără niciun fel de sistem de asistență pentru șofer - cum ar fi servodirecție sau ESP - și că va costa peste 300.000 de euro.

Pentru alte noutăți din industria auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă