Sari la conținut

La Volan - RS7, capabil de curse fără pilot

17 octombrie 2014. Audi a lansat un model cu 560 de cai putere și o viteză maximă de 305 kilometri pe oră, care nu are nevoie de șofer! RS7 Piloted Driving Concept nu este prima mașină care se conduce singură. Însă, în timp ce altele sunt capabile să urmărească alte vehicule și să „citească” marcajele rutiere și semnele de circulație, experimentul celor de la Audi poate chiar să parcurgă un circuit de Formula 1, la viteze amețitoare.

RS7 Piloted Driving Concept nu se bazează doar pe camere și pe radar pentru a ști ce se petrece în jur. Se bazează pe un sistem GPS special configurat pentru circuitul de la Hockenheim, care are o eroare maximă de doar un centimetru. Pentru și mai multă acuratețe, RS7 Piloted Driving Concept are stocate imagini din toate zonele pistei, pe care le compară în timp real cu ceea ce „văd” camerele video instalate pe mașină. Audi susține că acest vehicul-concept este capabil să parcurgă un tur de pistă în aproximativ două minute și zece secunde. Recordul pentru o mașină de curse comparabilă ca performanțe este de un minut și 34 de secunde.

Pentru alte informații interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.