Sari la conținut

La Volan - Tehnologie autonomă la noua Clasă E

15 mai 2015. Conform oficialilor mărcii Mercedes, automobilele complet autonome vor aparea în viitorul nu prea îndepărtat. De aceea, inginerii companiei introduc treptat aceasta tehnologie. Astfel, noua Clasă E va fi echipată cu sistemul Highway Pilot, mai avansat decât actualul sistem Distronic Plus, care, fără intervenția șoferului, readuce mașina pe bandă în cazul în care din sens opus se apropie un automobil.

În plus, față de sistemul de parcare automată, noile modele Mercedes vor putea parca în spații foarte înguste, unde șoferul nu ar putea coborî din mașină. Motivul pentru care compania germană va introduce pentru început aceste sisteme, este caracterul previzibil al traficului pe autostradă ca și cel al manevrelor executate la parcare. Noua Clasă E va fi lansată în primul trimestru al anului viitor, iar motoarele pe benzină în patru cilindri vor fi preluate de la Clasa C.

Noi motoare diesel vor înlocui actuala generație, iar din 2017 gama va beneficia de motoare bi-turbo cu șase cilindri în linie care vor înlocui actualele V6. Constructorul promite mult mai mult confort pentru viitoarea generație a Clasei E, datorită ampatamentului mărit și suspensiei penumatice standard pe puntea spate.

Pentru puntea față, tehnologia va fi opțională. Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.