Ziua Transmisioniștilor Militari, marcată la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
transmisionisti militari

A fost sărbătoare, sâmbătă, la Centrul de Comunicații 54 din Oradea. Cu ocazia Zilei Transmisioniștilor, unitatea militară și-a deschis porțile pentru cei care au vrut să vadă tehnica din dotare și activități desfășurate de militari. Cu acest prilej a fost dezvelită și o placă comemorativă.

Evenimentul dedicat Zilei Transmisioniștilor Militari a început cu o slujbă religioasă, continuată de un ceremonial militar prin care au fost marcaţi cei 145 de ani de la înființarea acestei arme. A fost dezvelită apoi o placă comemorativă realizată în cinstea eroilor transmisioniști.

"Cu acest prilej am organizat ziua porților deschise, iar publicul a putut vizita atelierele de armament, echipamente de comunicații, sala de tradiții a unității și a fost un ceremonial dedicat eroilor transmisioniști", a detaliat maiorul Constantin Dudău, ofițer de informare și relații publice.

Ca de obicei, cei mai curioși și mai entuziaşti au fost copiii.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale și ai structurilor din Sistemul Național de Securitate, cadre militare şi veterani de război.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri