Sari la conținut

Luxul de a face ce-ți place. De la publicitate la obiecte handmade

O tânără din Bucureşti care a lucrat în presă şi în publicitate a descoperit luxul de a face ce-i place. Oana Stanoevici s-a mutat în Braşov unde şi-a deschis un mic atelier de creaţii handmade.

După 15 ani de muncă în corporaţii, ca jurnalist şi om de publicitate, Oana Stanoevici a decis că este momentul să schimbe ceva în viaţa familiei ei. Avea doi copii şi se gândea cum şi unde ar fi mai bine pentru ei să crească. Aşa a decis să se mute într-un oraş liniştit, unde copiii să crească mai aproape de natură. Acum doi ani s-au mutat cu toţii în Braşov.

Mutarea într un alt oraş a dus şi la schimbarea jobului. Oana şi-a deschis un atelier-butic. Creează articole handmade.

„Tot în Braşov am făcut un curs de designer floral, care mi-a readus aminte cât de mult îmi plac florile şi frumosul, creaţiile de mână. Având şi timp mai mult, copiii fiind la grădiniţă, am început să pun în aplicare planul de a face o afacere a mea”, povestește Oana Stanoevici, artist handmade.

„Nu câştigi din handmade, într-un atelier mic, cât câştigi la un job într-o companie, sau în presă, sau în publicitate mai ales, dar am satisfacţia muncii mele, orice creaţie o fac cu drag, cu suflet, nu o fac de mântuială,”, adaugă ea.

Atelierul din garajul casei este universul Oanei. Mai presus de totate însă aici este propriul ei şef.

Chiar dacă mai puţin popularizate şi, poate, ceva mai scumpe decât produsele de nişă, creaţiile Oanei nu au dus niciodată lipsă de cumpărători. Mai ales că artista personalizează fiecare obiect.

„Poţi să te implici şi tu, adică să zici ce îţi place şi ce vrei şi îţi face exact pe gustul tău”, spune Oana Mihaiu, clientă.

Familia a sprijinit-o şi a înţeles nevoia ei pentru o viaţă mai liniştită.

„Esenţial în viaţă e să faci ceea ce îţi place. Nu întotdeauna îţi permiţi acest lux. De obicei facem lucrurile pe care trebuie să le facem, ca să putem trăi”, spune Lucia Stanoevici, mama Oanei.

Oana a avut ambiţia şi determinarea de a face ce îi place şi este convinsă că satisfacţia vine din lucruri mărunte.