Sari la conținut

Oradea, destinație turistică de top

Oradea este cel mai bine clasat oraş din România într-un top al celor mai avantajoase destinaţii turistice din Europa. Un renumit site de turism a analizat o sută de destinaţii, iar ţara noastră are trei oraşe incluse în primele 15 poziţii. Clasamentul s-a realizat în funcţie de tarifele serviciilor hoteliere, numărul nopţilor de cazare, dar şi de părerile turiştilor.

Motorul de căutare care a realizat clasamentul compară preţurile a peste 700 de mii de hoteluri din întreaga lume. În ultimul top realizat la nivel european, Oradea a ajuns direct pe locul şapte.

Mihai Jurca, director executiv, Asociaţia de Promovare a Turismului din Oradea şi Regiune: Oradea e o destinaţie nouă pe harta României şi pe harta europeană, o destinaţie proaspătă şi despre care nu au auzit!

Frumuseţea pieţei centrale, cetatea medievală renovată şi clădirile de patrimoniu sunt doar câteva dintre atuurile oraşului.

Refacerea oraşului în scop turistic a început din zona centrală. Doar în Piaţa Unirii au fost investite 4,4 milioane de euro pentru a pune în valoare monumentele de arhitectură şi cele cu importanţă istorică.

Oradea a devansat, în acest clasament, oraşe cu tradiţie în turismul românesc, cum este Sibiul, aflat pe locul 10 sau Braşovul, pe locul 15.

Adrian Martin, directorul unui hotel din Oradea: De când am deschis acest hotel, de o lună jumate, am observat un flux destul de mare şi constant de clienţi care vin strict pentru a vizita oraşul Oradea.

În Oradea, tariful mediu plătit pentru o noapte de cazare este de 190 de lei. În acelaşi top, primul loc în ocupă oraşul Mostar din Bosnia Herţegovina, urmat la diferenţă mică de Novi Sad din Serbia.