Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie. Vor fi ploi torențiale cu descărcări electrice

Data actualizării: Data publicării:
ploi ploaie vant vreme urata
Foto: Shutterstock
Din articol

Perioada furtunilor este încă departe de a se încheia. Meteorologii şi hidrologii emit zilnic avertizări de ploi torenţiale şi de inundaţii. Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie, anunță instabilitate atmosferică în mare parte din țară.

Ploile vor reveni în forţă după-amiaza şi seara, în regiunile sud-vestice, vestice, nordice şi centrale, la deal şi la munte. Vor fi averse puternice, tunete, fulgere, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor trece, izolat de 40 l/mp, aşa că majoritatea râurilor sunt în pericol să iasă din matcă. Maximele vor atinge 30 de grade Celsius în sud-estul ţării.

Citiți și: Meteorologii ANM au emis noi coduri galbene de ploi. Zonele afectate

Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie, în București

În Bucureşti, şansele pentru apariţia ploilor de vară vor creşte spre seară. În rest, va fi vreme frumoasă şi caldă, cu 27.. 28 de grade Celsius la umbră. Presiunea aerului va fi în creştere uşoară.

Meteorologii anunță însă instabilitate atmosferică, ploi însemnate, vijelii și căderi de grindină, până vineri noaptea. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Meteorologii arată că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor, mai arată meteorologii.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta până vineri noaptea, la ora 23.00.

Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie, la munte

În zonele de munte, vremea nu dă semne că se va linişti curând. Va ploua abundent, se vor forma torenţi şi viituri, va cădea grindină şi vor fi vijelii. Furtunile vor fi în extindere şi se vor intensifica după-amiaza, odată cu creşterea temperaturilor.

Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie, la mare

Litoralul va fi în continuare mai ferit de capriciile vremii. Unele înnorări vor apărea după orele prânzului, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Acestea vor creşte vineri şi sâmbătă, dar duminică vor dipărea.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Furtunile vor fi o prezenţă zilnică, cel puţin până la sfârşitul săptămânii.

Acestea vor avea intensitate mai mare vineri în nord, centru şi est, apoi, în weekend, în jumătatea de est a ţării. Ploile vor fi torenţiale, aşa că în continuare vor fi viituri şi inundaţii. Vor apărea şi fenomene electrice, intensificări ale vântului şi grindină. Temperaturile vor trece de 30 de grade Celsius mai ales în sud şi în est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri