Sari la conținut

Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Reşiţa

Ambasadorul Marii Britanii în România se află la Reșița, într-o vizită oficială care să ajute orașul metalurgic să găsească potențiali investitori. Însoțit de autoritățile locale, înaltul oficial s-a oprit la Uzina Constructoare de Mașini, deschisă în 1771, la o fabrica de componente auto, dar și la Universitatea Eftimie Murgu. 

Vizita oficială a început la sediul Primăriei Reșița. După o scurtă plimbare prin centrul orașului, pe lângă celebra fântână cinegetică și un popas la Muzeul Locomotivelor cu Abur, ambasadorul Paull Brummell a fost așteptat la sediul companiei Autoliv și apoi la UCM, fabrică deschisă în 1771.

În urma cu peste 25 de ani, unul dintre principalii angajatori ai orașului era UCM. Până în 1988, la uzină lucrau 14 mii de oameni. Acum, fabrica este în insolvență și are aproximativ 860 angajați. Primăria caută noi posibili investitori.

”Noi am scris materiale, pe care le-am transmis ambasadelor și consulatelor, special secțiilor de economie, pentru firme străine. Am dorit să îi arăt, prin această întâlnire domnului ambasador, excelenței sale, oportunitățile de vizită în Reșița”, a declarat Ioan Popa, primar Reșița.

De altfel, ambasada Marii Britanii poate reprezenta, în viitor, o punte de legătură între administrația locală și potențialii oameni de afaceri care vor să investească în zonă.

”Orașul este într-o stare de reînnoire. Din punctul de vedere al investiților britanice, eu sunt foarte fericit că investiții sunt peste tot în România. Este într-o stare de creștere. Am deschis o filială de comerț britanico-române în Timișoara și este semn că vrem să dezvoltăm legături comerciale, britanico-române cu regiunea banatului”, a declarat Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

Programul înaltului oficial s-a încheiat după vizita la Universitatea Eftimie Murgu.

reporter: Mihaela Creţu/ operator: Dan Petcu