Sari la conținut

A reușit cu greu să-și exprime votul pentru președinte

Secția de votare de la Colegiul Aprily Lajos s-a dovedit inaccesibilă pentru persoanele în scaun cu rotile. A aflat asta un pensionar cu dizabilități care a venit de dimineață ca să-și exprime opțiunea electorală însă nu a putut intra în secție. Omul a fost nevoit să lase scaunul cu rotile, în care se deplasa, la ușa secției de votare și a intrat, schiopătând, ajutat de jurnaliști. 

"A fost greu că n-am putut să urc, trebuia o rampă de urcat pentru bolnavi, pentru suferinzi, că eu nu pot să urc, am piciorul tăiat", a spus Sandu Voinea, bărbatul cu dizabilități.

Ca să primească o urnă mobilă la domiciliu, persoanele cu dizabilități locomotorii ar fi trebuit să facă o solicitare ieri, pe 1 noiembrie.

"Pe data de 1 noiembrie, între orele 18:00 - 20:00, persoanele nedeplasabile ar fi trebuit să depună o cerere însoțită de acte doveditoare pe baza căreia noi ne deplasam la domiciliul persoanei solicitante în vederea exercitării dreptului de vot", a declarat Emilia Ciupitu, președinte secția de votare 11 Brașov.

Cei care nu se puteau deplasa pentru a depune cererea puteau delega un însoțitor legal care să formuleze solicitarea la secția de votare la care erau arondați.