Sari la conținut
News Alert

Clujul, descoperit cu telefonul

Aplicaţia transporturban.ro poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil şi cu un simplu click poate fi aflată ruta pentru a ajunge la destinaţie.

Dezvoltatorii softului spun că aproximativ o mie de persoane îl descarcă în fiecare lună pentru a afla cum să se deplaseze în Cluj-Napoca. "Am gândit o aplicaţie care să corespundă nevoilor utilizatorilor în momentul în care ies din casă şi vor să ajungă la o anumită destinaţie, dar nu ştiu cum. Practic, transporturban este un planificator de rute ce îţi indică modul prin care poţi ajunge la destinaţia dorită", explică Mihaela Ganciu, director în cadrul companiei care a dezvoltat aplicația. 

Regia de Transport Urban din Cluj-Napoca plănuiește și ea să introducă un sistem asemănător, care să le permită călătorilor să se deplaseze cu ușurință prin oraș, cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. 

În curând, clujenii vor putea folosi telefonul mobil și pentru a achita călătoria cu mijloacele în transport în comun. Acest sistem de plată online funcţionează deja în mai multe orașe din țară, precum Alba Iulia sau Brașov.

reporter: Cosmina Pop
operator: Florin Ţene