Sari la conținut

Rampă de deşeuri nouă, dar cu condiții

Evaluat la peste 1,5 milioane de euro, terenul de 64 de hectare pe care se construiește noul Centru de Management al Deșeurilor va fi și cel pe care se va amenaja o nouă rampă temporară pentru stocarea gunoaielor din județul Cluj. Lucrările nu pot începe însă, până când autoritățile nu se pun de acord în privinţa redevenței pentru teren.

"Acest teren nu putea fi dat cu titlu gratuit, la fel cum nici serviciul de operare nu se poate da de către Consiliul Județean. Singurul element obiectiv de stabilire a redevenței este evaluarea terenului și practic asta se va realiza la acest moment", a declarat avocatul Mihai Bejenariu.

Stabilirea redevenței anuale este amânată de autorități din 2012. Reprezentanții comunei Feleacu refuză însă să permită amenajarea rampei, până când problema nu va fi soluționată.

"S-a stabilit clar, deci evaluator din partea Primăriei Feleac și Consiliului Județean. Semnarea protocolului și pe urmă însușirea protocolului prin hotărâri simultane de Consiliu Județean și Consiliu Local și bineînțeles, predarea amplasamentului. Ceea ce nu s-a întâmplat până acum", a afirmat Nicolae Balea, primarul comunei Feleacu.

Noua rampă temporară de gunoi urmează să fie amenajată pe o suprafață de 5 hectare. Aceasta va fi folosită de firmele de salubritate până la deschiderea noului Centru de Management al Deșeurilor.