Sari la conținut

DJ 670 din Mehedinţi a fost închis. Asfaltul s-a surpat la doi ani după reabilitare

La doi ani după ce a fost reabilitat, un drum judeţean din Mehedinţi a fost închis după ce asfaltul s-a surpat în mai multe locuri. Drumul nu a fost consolidat, iar ploile din ultima perioadă i-au pus capac. Pe mai multe porţiuni s-au format adevărate cratere care pot pune în pericol viaţa şoferilor. Consiliul Judeţean Mehedinţi a decis să-l închidă până când va fi din nou refăcut.

Pentru cei 26 de km cât are DJ 670 care leagă Drobeta Turnu Severin de Baia de Aramă s-au cheltuit 53 de milioane de lei, bani europeni. La întocmirea proiectului de reabilitare nu s-a ţinut însă cont de alunecările de teren, aşa că autorităţile trebuie să elaboreze un alt proiect tehnic pentru a remedia problemele. Până atunci însă, vestea închiderii drumului i-a revoltat pe cei care locuiesc în zonă.

“Vine iarna şi tot în situaţia asta ne găsim? Să rămânem izolaţi aici?”, spune un şofer.

Cei care locuiesc în comunele din apropierea porţiunii închise trebuie să ocolească 10 km pentru a ajunge la Baia de Aramă. Autorităţile au considerat drumul prea periculos pentru şoferi.

Autorităţile locale au contractat deja o firmă care să se ocupe de noul proiect tehnic. Finanţarea se va face tot din bani europeni în cadrul aceluiaşi proiect.

În 26 august trebuie să ni se prezinte proiectul pentru aceste consolidări, după care urmează etapa de achiziţii publice pentru execuţia de lucrări”, a spus Alexie Bubatu, inginer CJ Mehedinţi.

“Din păcate, proiectul tehnic întocmit la vremea respectivă nu a avut toate studiile geo necesare, alunecări de teren s-au produs de-a lungul anilor în anumite zone pe acest traseu. Din cauza ploilor care au avut loc în această primăvară, în această vară, alunecările s-au accentuat şi existând pericol de producere a accidentelor, de pierdere a vieţilor omeneşti, am hotărât împreună cu Poliţia Rutieră luăm această măsură”, a spus Aladin Georgescu , vicepreşedinte CJ Mehedinţi.

Până când o firmă se va ocupa de consolidarea drumului, Consiliul Judeţean va desfăşura lucrări în regie proprie, pentru ca drumul să nu rămână închis foarte mult timp.