Sari la conținut

CFR închiriază spaţiile din gări. Doar 3 agenţi economici s-au înscris la licitaţie, în regionala Galaţi

Pe raza regionalei Galaţi, CFR a scos la licitaţie 200 de spaţii şi terenuri aflate în proprietatea companiei Naţionale de Căi Ferate. În acest moment, în gara Galaţi, din cele 23 de spaţii comerciale, doar 14 sunt închiriate.

Iuliana Chitic - reporter Digi 24 Galaţi: "Deşi CFR a scos la licitaţie 9 spaţii comerciale în gara din Galaţi, agenţii economici nu se înghesuie să-şi deschidă afaceri aici, iar spaţiile comerciale rămân în continuare goale".

Contractele de închiriere se fac pe o perioadă de cinci ani. Iar firmele interesate trebuie să se înscrie la licitaţie cu cel puţin 5 zile înainte.

La licitaţia organizată de regionala Galaţi s-au înscris doar 3 agenţi economici.

Au fost închiriate un teren şi un depozit la Adjud şi un spaţiu pentru birouri în Gara Larga, aproape de graniţa cu Republica Moldova.

Silviu Ilie - participant la licitaţie: "Suprafaţa totală este undeva la 46 de metri pătraţi la 600 de lei pe lună. Activităţile principale pe care o să le desfăşurăm acolo sunt comisionarea vamală şi casa de expediţie".

Laurenţiu Secelean - director CFR infrastructură Galaţi: "Acest proiect imobiliar se adresează tuturor agenţilor economici care vor să dezvolte diferite afaceri în spaţiile care sperăm noi să devină spaţii comerciale. În gara Galaţi ne-am dori să ocupăm toate spaţiile, să înviorăm un pic activitatea şi chiar mă gândeam că nu ar strica să avem şi un chioşc de ziare, de presă".

În prezent, în gara din Galaţi există o farmacie, câteva magazine mixte, o bibliotecă şi un restaurant.

"Dacă vreau să iau un ziar să mă informez în legătură cu o anumită informaţie, nu este" a spus un călător.

Regionala CFR Galaţi organizează lunar licitaţii pentru spaţiile rămase neînchiriate.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache