Sari la conținut

Bilanţ rutier tragic, pe vreme rea, în Suceava

Primul dintre ele, în localitatea Volovăţ, un şofer a apăsat prea tare pedala de acceleraţie în timp ce pe şosea era polei, a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un cap de pod.

Câteva ore mai târziu, în condiţii asemănătoare, pe drumul dinspre Vatra Dornei spre Câmpulung Moldovenesc un autoturism de teren s-a izbit de un TIR.

Iar în localitatea Adâncata, trei persoane au ajuns în stare gravă la spital după ce autoturismul în care se aflau a derapat într-o curbă și a intrat pe contrasens unde a lovit o mașină care venea din sens opus. Maşina nu era echipată de iarnă.

"Autoturismul avea anvelope de iarnă doar pe roțile din față iar pe roțile din spate era echipat cu anvelope de vară," a explicat Alexandru Duțuc, subinspector IPJ Suceava.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: "În toate cele trei cazuri, viteza excesivă a avut un cuvânt greu de spus. Din păcate, cetățenii nu au adaptat viteza la condițiile de trafic și s-au produs aceste evenimente, mai mult decât atât, în toate accidentele au fost implicate din păcate din nou spunem, persoane tinere, lipsite de experiență în conducere."