CHIȘINĂU. Românii au stat la rând să voteze

Data publicării:
cozi 20uriase 20la 20sectiile 20de 20vot 20din 20chisinau-38016

La Chişinău, mii de moldoveni cu cetăţenie română au îndurat ore în şir ploaia şi frigul în faţa secţiilor de vot.”Eu am votat pentru o speranță, pentru un bine al cetățenilor moldoveni care locuiesc aici și vor să spargă zidul ăsta, să plece în Europa”, a spus un cetățean.

Sute de oameni ar fi vrut să voteze dar nu au mai reușit

Cu 20 de minute înainte de închiderea urnelor, câteva sute de oameni încă îşi aşteptau rândul la cele 2 secţiii amenajată în incinta Consulatului român la Chişinău. ”Parcă stăm la cerşit aici. Ce înseamnă asta? Noi am venit să ne îndeplinim datoria sau să cerşim aici? Dacă nu au nevoie de votul nostru să ne spună, că stăteam acasă şi ne odihneam, nu aici să îngheţăm”, a spus indignată altă persoană.

Singura secţie de vot din cele 4 deschise în Chişinău, de unde au plecat acasă aproape 150 de oameni fără să poată vota a fost cea de la Liceul Gheorghe Asachi. Mai mulţi poliţişti au blocat intrarea în secţia de vot şI nu i-au mai lăsat pe oameni să voteze, deşi aceştia se aflau la ora 21 în incinta liceului.Cei mai mulţi oameni au plecat acasă revoltați.

”Trebuiau deschise mai multe secţii de votare, trebuiau făcute mai multe urne de vot”, a spus un alt om indignat.Alţii au stat în secţie o oră după închiderea votului, în speranţa că îl vor îndupleca pe preşedintele secţiei să le permită să voteze, dar nu au reuşit.Pentru alegerile parlamentare, peste Prut au fost deschise 19 sectii de votare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri