Greva profesorilor ar putea fi amânată pentru anul viitor

Data publicării:
PROTEST PROFESORI2

Doar 49 la sută din cei peste 1600 de membrii ai Alianţei Sindicale Gheorghe Asachi au votat pentru declanşarea grevei generale pe 9 decembrie. Liderii de sindicat cred că tocmai lipsa banilor a dus la decizia dascălilor.

Ori s-au resemnat, dar cred că cel mai mult a contat pentru ei că vin sărbătorile. Ştim că în perioada grevei, drepturile salariale nu sunt şi s-au gândit că nu este momenmtul acum de o săptămână două de grevă având în vedere că ei nu vor lua niciun ban,” a explicat Violeta Amariei, liderul Alianţei Sindicale „Gheorghe Asachi”.

Alta este însă situaţia în rândul celor aproape şapte mii de sindicalişti din Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar. Aici procentul celor care sunt pentru începerea protestelor este majoritar.

„Până la această oră au fost chestionaţi un număr de 4782 de membri de sindicat, iar aceştia s-au pronunţat într-un procent de 80 la sută pentru intrarea în grevă. O decizie finală în ceea ce priveşte greva va fi luată miercurea viitoare, la Bucureşti, în colegiul naţional al liderilor, şi se va decide şi în funcţie de rezulatele din celelalte zone ale ţării,” a spus Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași. 

„În momentul de faţă, suntem într-un punct critic în ceea ce priveşte finanţarea învăţământului atât pentru partea de investiţii cât şi pe partea salarială. În şcoala mea, 90 la sută din cadrele didactice s-au pronunţat pentru grevă. Suntem hotărâţi să facem acest lucru dar nu singuri,” a spus Ionela Pătraşc, profesor la Liceul Economic de Turism din Iași.

Până la finalul săptămânii viitoare, atât dascălii cât şi elevii vor şti dacă anul se va încheia cu grevă generală în Învăţământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri