Sari la conținut

Jocuri care bat realitatea. Tehnologia de redarea a realității virtuale a ajuns la Iași

Adrenalină şi suspans. Asta transmite cea mai nouă tehnologie de redarea a realităţii virtuale prin intermediul unor dispozitive de ultimă generaţie. Sistemul cuprinde un ecran tridimensional şi un tracker de mişcare. În acest fel, imaginile sunt redate cu o precizie extraordinară.

"În momentul de faţă, imaginea este 360 de grade şi imită orice mişcarea a ta, stânga, dreapta, sus, jos, faţă, spate şi oriunde te uiţi este ca şi cum te-ai uita într-o lume reală," explică Bogdan Zaharescu, iniţiator proiect.

Pasionaţii de tehnologie şi gaming pot încerca jocuri de acţiune, o partidă de baschet, dar şi o plimbare pe sub ocean sau pot intra în rolul unei păsări care zboară peste munţi. Preferatul clienţilor este însă un roller coster, realizat până la cele mai mici detalii. Acţiunea este atât de reală încât duce până la pierderea echilibrului.

În prezent, clienții au la dispoziție șase demo-uri pe care le pot testa, cu durată între două și cinci minute. Cei dornici să intre în lumea virtuală sunt asistați de personal specializat. Întreaga investiție a fost de 15.000 de euro, iar Iașiul are prima locație din țară care permite publicului larg accesul în acest mod, la lumea hi-tech.