Sari la conținut

Luptă pentru funcții la Iași între PSD și PNL

La şedinţa de Consiliu Judeţean care a început cu 40 de minute întârziere au participat doar consilierii PSD şi PP-DD. Pe ordinea de zi era un singur proiect, cel care presupune trecerea unei suprafeţe de teren de 8.000 de metri pătraţi din administrarea Aeroportului Internaţional Iaşi în administrarea ROMATSA Bucureşti pentru a monta echipamentul de aterizare-decolare.

„Neavând numărul de voturi necesar pentru validarea unei astfel de hotărâri, constat că nu putem supune la vot acest proiect de hotărâre,” a explicat Lăcrămioara Vernică, secretarul Judeţului Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele Victor Chirilă, consilierii PNL şi PDL, mai puţin Cătălin Moroşanu, nu s-au prezentat la şedinţă. Și asta după ce au aflat că PSD a depus la secretariatul tehnic, cu un sfert de oră înainte de ședință, un proiect de hotărâre pentru demiterea vicepreședintelui liberal, Victor Chirilă.

„Noi, astăzi, ne propusesem să reconfigurăm politic Consiliul Judeţean în sensul propunerii unei alte majorităţi. Am depus un proiect de hotărâre prin care am solicitat înlocuirea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Victor Chirlă. Este dacă vreţi o poziţionare clară într-un sens sau altul,” a spus  Cristian Stanciu, consilier judeţean PSD.  

Înlocuitorul ar fi trebuit să fie, Alin Aivănoaiei, consilier judeţean PP-DD. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei şi vicepreşedintele Victor Chirilă au susţinut o conferinţă de presă la sediul Partidului Naţional Liberal la două ore după şedinţa de Consiliu Judeţean.

„Noi ştiam ceva, ceva. Ne-am trezit cu alt proiect pe ordinea de zi, adică încă unul în care se cerea, practic, debarcarea mea şi înlocuirea, nu scria cu cine, dar aveţi şi materialele de faţă şi atunci întrebarea mea firească a fost, totuşi, noi ne gândim să facem aeroportul iar ei se gândesc la ciolan,” a povestit Victor Chirilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

„A ales PSD-ul să ignore apelul făcut de mine şi de PNL la dialog şi la a păstra conlucrarea în binele proiectelor Iaşiului,” a spus Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iași.

Consilierul Cristian Stanciu a anunțat că planul PSD, de a prelua și cea de-a doua funcție de vicepreședinte va fi pus în practică prin convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean.