Sari la conținut

Soarta arborilor din Copou şi a Plopilor fără soţ a fost decisă astăzi

Comisia specială a decis înlăturarea tuturor arborilor uscaţi de la marginea bulevardelor şi pregătirea locurilor pentru campania de plantări care va începe în această toamnă.

Un copac crăpat din Parcul Copou a fost tăiat chiar astăzi, 18 iunie. Teiul, cu o vârstă estimată de specialişti la 80 de ani, se putea prăbuşi în orice clipă. Acesta este primul copac tăiat dintre cei 500 de arbori marcaţi anul acesta de reprezentanţii Primăriei. "De săptămâna viitoare începem o campanie de eliminare a arborilor uscați de pe raza municipiului Iași. Vom începe, în primul rând, cu cei care reprezintă pericol de prăbușire în vederea pregătirii campaniei de plantări din toamnă," a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.

În locul copacilor tăiaţi vor fi plantaţi puieţi din aceeaşi specie.

Comisia specială de ordonare a vegetaţiei de la nivelul municipiului Iaşi este formată din Constantin Toma, de la Academia Română, Viorica Iacob, de la Universitatea de Ştiinţe Angricole şi Medicină Veterinară, şi Ionel Lupu, de la Asociaţia Dendrologică “Anastasie Fătu”.