SUCEAVA. Mâncarea bolnavilor era ținută pe jos. Focarul de salmonella a izbucnit de la un pacient care a ajutat la prepararea hranei

Data publicării:
spital suceava targa 1

Probele ridicate de inspectorii sanitari de la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică de la Mitocu Dragomirnei arată că asistații sunt purtători de salmonella. Angajații centrului au recunoscut că unii pacienți i-au ajutat la prepararea hranei. ”Unul dintre cei care au ajutat la servirea mesei e posibil să fi fost purtător. Dar nu știm în ce condișii a ajuns să aibă salmonella”, a spus dr. Ludovic Abiței, directorul DSP Suceava.

Probe au prelevat și cei de la DSV Suceava, dar analizele nu sunt gata. Inspectorii au descoperit nereguli în bucătăria centrului și au acordat amenzi. ”Bucătăreasa a fost amendată pentru încălcarea normelor sanitar veterinare. Au fost depistate materiale de spălat, găleată plus mopul, în bucătărie, lucru interzis, iar oalele care erau cu mâncare erau depozitate pe jos,” a spus Vasile Semeniuc, purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava.

Nouă persoane - șapte asistați și două infirmiere - sunt internate la spitalul județean de urgență Suceava, în secția de Boli Infecțioase.

Săptămana trecută, în noaptea de joi spre vineri, 17 persoane din centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrică au ajuns la spital cu simptomele unei toxiinfecții alimentare. Bolnavii prezentau febră, dureri abdominale, grețuri și vărsături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri