Sari la conținut

Tinerii basarabeni din Iaşi au venit la vot şi cu zeci de minute înaintea deschiderii secţiilor de votare

Mihai Ursu a ajuns în faţa secţiei de votare cu aproape 20 de minute înainte de ora şapte. Are 21 de ani, iar de trei ani este student la Facultatea de Inginerie Chimică din Iaşi: "Am venit aşa de dimineaţă că am planuri toată ziua şi vorba aceea, cine se trezeşte de dimineaţă nu stă în rând. Pentru mine este important să votez deoarce îmi doresc un viitor mai bun pentru ţară, un viitor mai bun pentru copii şi o viaţă mai bună."

Tânărul spune că după terminarea studiilor, se va întoarce acasă, în Republica Moldova: "După ce termin facultatea, aş dori să merg înapoi acasă, să muncesc în domeniul în care am terminat. Cred că votul meu contează şi îi îndemn pe toţi să meargă la votare ca să nu ne aleagă altcineva viitorul."

Nu a fost singurul care şi-a dorit să voteze încă de la prima oră. Un alt student de la Facultatea de Electronică şi Telecomunităţii din Iaşi spune că toţi basarabenii ar trebui să voteze.

"Am decis să vin aşa de dimineaţă ca să fiu printre primii desigur, să fiu printre primii alegători care îşi alege viitorul. Eu îmi doresc ca după ziua de azi, deci 30 noiembrie, ţara noastră să prospere, în final după mulţi ani şi după multe trepte pe parcurs în final să prospere," a spus Igor Hiora.

"Îmi doresc să se schimbe cât mai multe pentru că are nevoie, e o ţară prea mică şi are nevoie de schimbări foarte mari."

"Aşa mi se pare corect, m-am trezit e dreptul meu de vot, am venit la vot şi am votat pentru un viitor mai bun."

La ultimele alegeri parlamentare din Republica Moldova, în 2010, peste 2.000 de basarabeni au votat la Iaşi.