Sari la conținut
News Alert

Accident neobişnuit pe centura Oradei. Trei tineri, bănuiţi că se aflau sub influenţa substanţelor halucinogene

Incident neobişnuit luni seara, pe şoseaua de centură a municipiului Oradea. Un autoturism în care se aflau trei tineri a ieşit de pe drum, a rupt un parapete şi a fost la un pas să ajungă în canalul din zonă. Când au sărit să-i ajute pe pasageri să iasă din vehicul, martorii au constatat că aceştia abia se ţineau pe picioare.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18, pe şoseaua de centură a Oradei, în zona sensului giratoriu de lângă cimitirul municipal.

Martorii spun că, deşi nu avea viteză, maşina în care se aflau cei trei tineri, a acroşat la un moment dat un TIR care mergea în acelaşi sens. Autoturismul a ricoşat, a rupt un parapet şi s-a oprit pe marginea unui canal colector.

Mai mulţi şoferi au sărit să îi ajute pe şofer şi pe pasageri, moment în care, spun oamenii, au constatat că cei trei abia se ţineau pe picioare. „Când au ieşit din maşină se clătinau, dar nu miroseau a alcool. Atunci am realizat că toţi trei se aflau sub influenţa unor substanţe”, a povestit un martor.

De altfel şi poliţiştii sosiţi de urgenţă în zonă au avut aceleaşi bănuieli legate de şoferul de 19 ani, originar din Salonta. „Existând suspiciunea că tânărul (...) s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor cu efect psihoactiv în organism”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Martorii spun că au fost cuprinşi de revoltă când au văzut starea tinerilor. „Puteau să provoace un accident, să rănească pe cineva. Plus că în momentul în care am încercat să-i scoatem din maşină, unii dintre noi ne-am pus viaţa în pericol pentru că autoturismul oricând putea să cadă în canal”, spune un bărbat care a asistat la întreaga scenă.

Anchetatorii au deschis în acest caz un dosar penal.

Redactor: Adrian Laboş

Pe aceeași temă