Sari la conținut

Accident cu 19 răniți. 14 persoane, internate la trei spitale din Timișoara

Tramvaiul cu numărul unu abia plecase din stație în momentul în care în față i-a apărut o betonieră. Șoferul vehiculul de mare tonaj întorcea în fața Spitalului de Copii.  Pentru vatman a fost însă prea târziu să oprească și a izbit în plin autoutilitara.

„Vă dați seama că m-am speriat când am văzut că intră direct în mine, eu stau pe loc și el vine direct și intră în mine și cu mâinile sus, m-am gândit că nua re frâne”, spune Ion Ghinescu, șoferul betonierei.

În momentul impactului, 19 oameni au fost aruncați de pe scaune și izbiți de barele de protecție. 15 dintre ei au fost transportați de urgență cu fracturi de membre,  la 3 spitale din Timișoara. Printre ei și doi copii, de doi, respectiv 4 ani.

„Din fericire, starea lor pare să fie bună. Sigur că trebuie să vedem care sunt și rezultatele investigațiilor imagistice”, a explicat Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe, Spitalul Județean Timișoara.

„Conducătorul unei autobetoniere care circula pe strada Iosif Nemoianu nu s-a asigurat la manevra de întoarcere, intrând în coliziune cu tramvaiul număul 1. În cauză se întocmește dosar penal sun aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare coporală din culpă”, precizează Mirela Drăghicioiu, putătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

„Toate mașinile care vin la spital au liber să intre aici. Se eliberează autorizație cu număr de mașină, pe perioadă delimitată. Pe număr”, au explicat polițiștii ajunși la locul accidentului.

În acest moment cei 14 răniți sunt internați la spital, iar starea lor nu este gravă, spun medicii.â

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Șoșdean

Pe aceeași temă