O adolescentă de 16 ani din Deva cucereşte cei mai înalți vulcani ai lumii

Data publicării:
alpinista prima

Aventurile Alexandrei, pe munte, fac subiectul unui film documentar, pe care tânăra l-a lansat aseară. Imaginile sunt frânturi din experienţele trăite până acum. Printre ele, ascensiunea făcută la doar 12 ani, când Alexandra a urcat până în vârful Mont Blanc şi cea de la 13 ani, când a cucerit vulcanul Pico de Orizaba, din Mexic.

 

Mica alpinistă este mândră de performanţele sale şi nu doreşte să se oprească aici: „Sunt cea mai tânără româncă care a urcat pe unele dintre aceste vârfuri. Să vedem la terminarea circuitului dacă reuşim şi un alt record".

Filmul „Evoluţii", care prezintă povestea elevei din Deva, a fost regizat de o altă elevă, tot de 16 ani, din Timişoara, Daria Hupov. „M-am cunoscut cu Alexandra online. Ea m-a contactat pe mine pe Facebook. Am lucrat la film din februarie, de când am început filmările până acum o lună. Am făcut regia, montajul şi scenariul acestui film", ne anunță regizorul Daria Hupov.

 

Dan Marcu, tatăl Alexandrei, cel care o însoţeşte pe tânără în fiecare expediţie, recunoaşte că viaţa pe munte înseamnă mai mult decât antrenament continuu, muncă asiduă şi dorinţa arzătoare de a ajunge în vârful lumii: „Niciodată nu am pregătit-o să devină un sportiv profesionist. Am pregătit-o să devină un om complet. Şi evoluez în acelaşi timp cu ea. Nu-mi iese din cuvânt şi nu-i ies din cuvânt".

În ultimii trei ani, Alexandra a cucerit patru dintre cei mai înalţi şapte vulcani de pe fiecare continent - Uhuru din Africa, Pico de Orizaba din America de Sud, Elbrus din Europa şi Damavand din Asia. Tânăra se pregăteşte pentru o nouă expediţie, pe muntele Giluwe, din Papua Noua Guinee, cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri