Doar cu vaporașe, fără sport și agrement

Data publicării:
canotaj

Cluburile sportive de canotaj și kaiac-canoe precum și hidrobicicletele de pe Bega ar putea să dispară din Timișoara după ce vaporașele își vor începe activitatea . Potrivit autorităților din domeniu, canalul ar trebui folosit exclusiv de ambarcațiunile pentru transportul în comun, cel puțin în zona în care vor circula. Sportivii dar și cei care au investit în hidrobicicletele care circulă de aproape 10 ani atrag atenția că riscă să devină istorie.

Activitățile sportive şi cele de agrement ar putea fi interzise pe canalul Bega, pe porțiunea pe care vor circula vaporașele pentru transportul în comun. Dacă spațiul ar fi împărțit, s-ar crea disconfort pentru ambele părți, este de părere Lucian Manea, căpitan fluvial.

"Loc pe Bega este pentru toată lumea, și pentru cluburile sportive și pentru noi. Din punctul meu de vedere, ca și navigator și navigație pe canalul Bega, să funcționăm cu 4 nave și caiacele, s-ar crea un disconfort atât pentru noi, ca nave de pasageri și timpi de navigație, cât și pentru dumnealor  trebuie să reducem la fiecare caiac, noi am redus, am redus motoarele ca mașinile la stop. Și dumnealor probabil i-ar deranja valurile", a declarat Lucian Manea căpitan fluvial.

Dacă nu se găsește o soluție, cluburile de canotaj și kaiac-canoe din Timișoara ar putea fi desființare.

"Campionatul național de seniori e între 18-20 septembrie, până atunci trebuie să ne pregătim aici. Și să avem surpriza că nu putem să ne pregătim, nu știu dacă ne face un serviciu că ne plimbăm cu vaporetele și nu putem face performanță, unde v-am spus, canotajul la ora actuală e unul din sporturile care merge cel mai bine pe ramură sportivă din țară chiar", a spus Zlatomir Balojin, antrenor canotaj CSM Timișoara.

Și cele 24 de hidrobiciclete de pe Bega, cu care se plimbă timișorenii și turiștii deopotrivă, de aproape un deceniu, ar putea să dispară. Mutarea lor într-o zonă marginală a orașului, le-ar face invizibile pentru majoritatea turiștilor sau timișorenilor.

"Degeaba ne trimit la Remetea Mare sau dincolo de podul Modoș, la fel de bine le putem ridica și putem închide de astăzi", a declarat Cătălin Matei, proprietar hidrobiciclete.

Timișorenii sunt de părere că trebuie să existe loc pentru toată lumea şi că ambarcațiunile pentru mijlocul de transport în comun nu ar trebui să aibă prioritate.

O decizie cu privire la utilizarea râului Bega exclusiv pentru vaporașele de transport în comun ar putea fi luată săptămâna viitoare.

reporter: Alexandra Marian/ operator: Dan Şoşdean

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri