Cum se tratează anevrismul intracerebral

Data actualizării: Data publicării:
dr cristian mihalea
Dr. Cristian Mihalea, medic primar Radiologie - imagistică medicală

Anevrismele intracraniene se tratează prin proceduri moderne, de neuroradiologie intervenţională. Avantajele acestui tip de proceduri minim invazive sunt multiple. Cum se tratează, efectiv, anevrismul intracerebral discutăm cu dr. Cristian Mihalea, medic primar Radiologie - imagistică medicală.

Anevrismul cerebral este o afecțiune a unei artere localizate la nivel cerebral, caracterizată prin dilatarea patologică și progresivă a vasului. Anevrismul poate duce la compresia structurilor nervoase din vecinătate, dar cele mai grave complicații țin de ruptura anevrismului și inundarea cu sânge a țesutului cerebral. O astfel de complicație poate duce la leziuni cerebrale permanente și chiar la moarte subită.

Tratamentul modern al anevrismelor cerebrale este, în cele mai multe cazuri, minim invaziv, prin proceduri de radiologie intervențională. Acestea folosesc echipamente imagistice de ultimă generație (angiografie) pentru a diagnostica și trata endovascular dilatările arteriale de la nivelul creierului. Aceste proceduri moderne au înlocuit, în foarte mare măsură, operațiile pe creier, realizate de neurochirurgi. Neuroradiologia intervențională are riscuri și complicații postoperatorii mult reduse și necesită spitalizări de scurtă durată, iar recuperarea după proceduri este rapidă.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri