250 de oameni au rămas fără case, după un incendiu într-o comunitate de romi din Miercurea Ciuc. Au fost adăpostiți în săli de sport

Data actualizării: Data publicării:
incendiu
Incendiu violent în Miercurea Ciuc. Foto: Ziar de Harghita

Incendiul violent izbucnit într-o comunitate de romi din Șumuleu, Miercurea Ciuc, a lăsat peste 200 de oameni fără case. 20 de locuințe de lemn, pe o suprafață de 1000 de metri pătrați au ars joi noaptea. Persoanele au fost adăpostite în săli de sport din localitate și au primit apă și hrană. Focul ar fi izbucnit de la un burlan metalic de fum neizolat termic.

Primarul orașului, Korodi Attila a transmis că oamenii rămași fără case vor fi cazați, provizoriu, în două săli de sport.

„Organizăm să fie autobuze, probabil să eliberăm două săli de sport, sunt foarte mulţi oameni, nu vorbim de zeci de oameni, vorbim de mai mulţi. Vom vedea la sfârşit câţi sunt. (…) Până la ora actuală, asigurăm prin pompieri localizarea focului, vin echipe de jandarmi să asigure ordinea de aici şi după aceea începem, încet-încet, să ducem oamenii. Acum pregătim cele două săli de sport”, a transmis primarul Korodi Attila.

Focul a izbucnit joi seara într-o comunitate din Șumuleu, Miercurea Ciuc. Conform ISU, au fost afectate de flăcări 20 de case din lemn, pe o suprafață de 1000 metri pătrați.

Incendiul a fost stins în jurul orei 1.30. O parte din persoanele ale căror locuințe au fost afectate s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate în două săli de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităților locale, a armatei și prin mobilizarea populației.

"Li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, al armatei şi prin mobilizarea exemplară a populaţiei. Vineri dimineaţă, la ora 10:00, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă", au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Sute de persoane au ieșit din case de frica flăcărilor, inclusiv mai mulți copii. Oamenii au încercat să își salveze bunurile amenințate de incendiu.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri