"Aveți să-mi dați niște cash să mă duc până acasă?". Un șofer amendat și lăsat fără permis le-a cerut polițiștilor bani de taxi

Data actualizării: Data publicării:
razie-politie-digi
Polițiștii rutieri au dat 40 de amenzi, în valoare de peste 22.000 de lei, şi au reținut 16 permise de conducere în urma unei razii. FOTO: Captură Digi24

Polițiștii rutieri au dat 40 de amenzi, în valoare de peste 22.000 de lei, şi au reținut 16 permise de conducere în urma unei razii care a avut loc sâmbătă seară în București. Punctul culminant a fost momentul în care un şofer rămas pieton le-a cerut agenţilor bani de taxi.

Dovada inconștienței la volan a fost un bărbat de 55 de ani, care avea o alcoolemie de 0,55 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Alături de el în mașină se aflau soția și cei doi copii ai săi.

După ce a rămas pieton timp de 90 de zile, un alt șofer a avut tupeul să ceară polițiștilor bani pentru a merge acasă cu taxiul.

Polițist: "Sancțiune de 1.305 de lei și în urma verificărilor, aveți ITP expirată din 23.08.2021, cumul de 2.070, din care puteți plăti în 15 zile 1.305 lei. Aveți aici și dovada înlocuitoare a talonului".

Șofer: "Sunt conștient de ce am făcut, problema e că ar trebui să-mi dați niște bani să mă duc cu taxiul până acasă. Vreți? Aveți să-mi dați și mie niște cash să mă duc până acasă? Doriți? Îmi dați 30 de lei?"

O șoferiță de 22 de ani a lovit o mașină în Sectorul 5, iar polițiștii au descoperit că se drogase. Ea fost dusă la INML, pentru a-i fi recoltate probe.

Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere: "Alcoolul și drogurile afectează capacitatea de concentrare, reduc viteza de reacție, dau o falsă încredere în propriile simțuri. Pentru un bărbat în vârstă de 39 ani, care a condus pe o stradă din sectorul 1, cu permis suspendat, a fost deschis dosar penal. Un alt bărbat, de 53 de ani, a condus beat, a indicat valoare de 0,55 mg/l., a fost dus la INML pentru mostre biologice. I s-a întocmit dosar penal".

Șase dosare penale au deschis polițiștii, după ce au depistat în trafic șoferi care consumaseră alcool sau droguri sau care aveau permisul suspendat, dar s-au urcat la volan. Au reținut și patru certificate de înmatriculare pentru defecțiuni găsite la mașini.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri