CNAIR a semnat contractul pentru lotul 2 al autostrăzii de centură a Bucureștiului. Când se va putea circula pe autostrada A0

Data publicării:
Lucrari pe tronsonul soselei de centura Bucuresti-Nord la intersectia DN1A cu Mogosoaia
În ce stadiu sunt proiectele privind autostrada de centură a Capitalei. FOTO: Agerpres

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat miercuri contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic), a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. El vrea ca autostrada să fie gata până în 2024.

"CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic). Constructorul român - acelaşi ca pe lotul 4 al A0 Nord - se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestaţie pentru tronsonul 2 (între DN1 - Corbeanca şi DN2 - Afumaţi) a fost respinsă recent de Curtea de Apel Bucureşti", a scris Cătălin Drulă într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului, contractul pentru cei 19 kilometri ai lotului dintre Corbeanca şi Afumaţi prevede 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie şi vor fi construite 2 noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje. 

Ministrul vrea ca până în 2024 Autostrada de Centură a Bucureștiului să fie complet funcțională.

"Vreau ca, în 2023, A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureştiul şi Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureştiului - un proiect pentru care mă lupt din 2016 încoace. Vom face tot ce ne stă în putinţă ca fix asta să se întâmple", a mai precizat ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Partenerii noștri