Colonelul Paraschiv, la 13 zile după ce a agresat un jurnalist la protest: „Respect foarte mult presa”

Data actualizării: Data publicării:
colonel catalin razvan paraschiv omul in alb protest jandarmi bsij_inquam alberto grosescu
Foto: Inquam Photos / Alberto Groșescu

Şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a fost audiat joi, la Parchetul General, în legătură cu intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Momentan nu am niciun statut. Momentan nu pot să dau declarații, sunt militar”, a spus colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, joi, după ce a fost audiat la Parchetul General în cazul intervenției brutale a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august.

Întrebat de jurnalişti dacă a fost justificată intervenţia în forţă a jandarmilor, Paraschiv a răspuns: „Dacă dumneavoastră m-aţi văzut pe mine că sunt agresiv, aveţi perfectă dreptate.”

Ştiţi că respect foarte mult presa. Nu pot să dau nicio declaraţie pe parcursul anchetei. Avocatul meu va da declarațiile necesare”, a mai spus el.

De asemenea, el a fost întrebat dacă îşi asumă riscul de a răspunde penal. „Din punctul meu de vedere, nu cred”, a mai spus șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. 

La protestul din 10 august, Cătălin Răzvan Paraschiv a fost filmat în timp ce își coordona oamenii. El a fost surprins și în timp ce a agresat un jurnalist de la HotNews. La câteva zile după mitingul diasporei, el a dat un interviu în revista Kamikaze în care a negat agresiunea, iar pe de altă parte se declara mirat că mai există imaginile în care îl agresează pe Robert Mihaăilescu. „Dacă îi smulgeam telefonul, de unde mai avea imaginile cu mine?”, a spus el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri